26 Haziran 2015 Cuma


               KURUCUNUN KIZI

   
                   AMY ENGEL



Bugünkü kitabımız "Kurucunun Kızı". Yabancı Yayınları'ndan çıkan bu kitap basit anlatımıyla tam bir tatil kitabı.

Konusuna gelirsek, nükleer savaştan sonra kurulan bir şehirde güç ve iktidar mücadelesini  anlatmaktadır. Savaştan sonra küçük bir grup hayatta kalmış, geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda iki grup arasında çıkan savaşı ise Lattimer'lar kazanmıştır. Beş yıl sonunda barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesi ile sağlanmaktaydı. Bu yıl sıra ise Kurucunun kızına -Ivy Westfall- gelmişti. Onun amacı ise başkanın oğlunu yani kocasını öldürmek ve kendi ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamaktı.

Yine bir kitapta 16 yaş furyası almış başını gidiyor. Şehri değiştirmek 16 yaşındaki bir çocuğa kalmış durumda. Biz 16 yaşında bir çocuk derken bunlar bir büyütmüş hiç anlamadım.

Bu hikayede de karşımıza bir çit ve bilinmezlik dolu ötesi çıkıyor. Birçok kez karşılaştığımız bu çitin anlamı nedir acaba? Distopya tarzı kitaplardan çıkmaz oldu bu çitler ve öteleri. Konu yetmezliği mevcut gibi ya da bizi çitle dolu dünyaya mı hazırlıyorlar anlamadım  :). Çitin ardındaki dünyanın nasıl olduğu konusuna gelirsek, ikinci kitabı beklemek gerekecek çünkü ipucu yok.

Romanda yine bir aşk öyküsü var  ince düşünüşlü, karşıyı önemseyen, güçlü kuvvetli, yardımsever bir erkek ve erkeğin üzerine titrediği, duygularına önem verdiği bir kadın.Kitabı okurken erkeğe hayran oluyorsunuz tabi bir de bunun kötü etkisi var böyle bir aşkın ve varlığın  var olabileceğini düşünüyorsunuz çıta yükseliyor:)))))        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder