29 Haziran 2015 Pazartesi



                      KOCAN KADAR KONUŞ
                               
                                DİRİLİŞ

                     ŞEBNEM BURCUOĞLU


       " Dişi olan karadul örümceği, erkeğiyle çiftleştikten sonra onu bir güzel yermiş. Yediği erkek sayısı günde yirmiyi bulabilirmiş, Denilen odur ki erkek sadece yavruları olsun diye kendini kurban edermiş. Bir günde yirmi erkek! Ben bir tanesini bulmaya çalışırken maymun oldum, Allah'ın örümceği günde yirmi erkeği bulduğu gibi bir de mideye indiriyor!"

        İlk kitapta ailesinin, çevresinin  kısaca toplumun baskısıyla belli bir yaşa geldiği için artık evlenmesi gerektiği, zihnine kazınan Efsun'u okumuştuk. Efsun lise aşkıyla karşılaşmış ve onu evliliğe razı hale getirmeye çalışmıştı.

         İkinci kitap ise Efsun'un isteme ve evlilik sürecinde karşılaştığı olayları komik bir dille anlatıyor. Yani iş koca bulmakla bitmiyor daha zorlu  süreç ailelerin bir araya gelmesiyle başlıyor. Babaanne, anneanne, annelerin evlenmeleri için bazen de evlenmemeleri için  uğraşmalarını okuyorsunuz.

        İkinci kitap birinciye göre nispeten daha sıkıcı.Belki ayrıntılı şekilde romandaki karakterler konuşarak ilerlemiş olsaydı bu şekilde hissetmezdim. Konuşma tarzında yazılmış olması, iç diyoloğa önem vermiş olması ve Efsun'un kendi içindeki esprileri okunmaya değer. Güzel bir gülümseme bırakıyor. Keşke devam etse ve bitmese diyorsunuz.

      Benim için çok güzel bir hafta sonu kitabıydı. Çevreden soyutlanmak ve kafanızı dağıtmak istiyorsanız okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder